Individueel werken

Maandagmiddag van 13.15 tot 15.45 uur

Tijdens deze cursus bepaal je zelf waaraan je wilt werken en in welk tempo. Je kiest zelf het thema of de techniek. Ben je beginner dan kun je tijdens deze les ook werken aan het aanleren van de door jou gekozen techniek. Je kunt een door jou zelf gemaakte foto of nog beter een voorwerp, als insteek nemen voor je werk. Je hebt dan ook de situatie in het ‘echt’ gezien en hebt er dan ook je eigen beleving bij.
Als je doelstelling is om echt een eigen handschrift te ontwikkelen in je werk, probeer dan niet alleen foto’s na te schilderen maar ook te werken vanuit je fantasie. En ja, ook jij hebt fantasie!

Stacks Image 149
Janny Tukkers

Om een techniek te leren is het naschilderen van foto’s prima, maar niet als je je verder wilt ontwikkelen in de schilderkunst. Op deze manier wordt je je niet bewust van de beeldelementen die heel belangrijk zijn om een goed werk te maken. Maar wil je alleen schilderen ter ontspanning is dit prima. Probeer dan echter zo veel mogelijk ‘eigen’ foto’s te gebruiken. Die foto’ s geven dan toch een beetje weer hoe jij tegen dingen aankijkt.

De 6 lessen vinden op de maandag om de 14 dagen plaats en wel op 30 september, 14 en 28 oktober, 11 en 25 november en 9 december.

Kosten € 157,50 inclusief op de les gebruikte materialen (geen schilderdoeken)